Even een terugblik

even-een-terugblikAan het eind van een jaar is het zo langzamerhand een traditie terug te kijken naar hetgeen in het afgelopen jaar is bereikt.

Een traditie, waaraan we als redactie van het verenigingsblad uiteraard niet aan voorbij kunnen.

“Compositie” heeft nu zijn 34e jaar volgemaakt.

Opgericht door enkele koorleden die een verenigingsblad voor ogen hadden, dat geheel los stond van invloeden vanuit het bestuur en waarvan de redactie onafhankelijk was.

Een mooi streven maar door de jaren heen veranderde het blad in een periodiek, waarin rubrieken werden opgenomen als “van de bestuurstafel” en “even een terugblik”, waarin zowel de bestuursplannen als de activiteiten die we ontplooiden werden belicht.

Los van invloeden van het bestuur bleek niet haalbaar. Wat wel in stand bleef was de onafhankelijke redactie.

De edities van 34 jaar geleden werden niet op de computer gemaakt, maar kwamen letterlijk tot stand door knip-en-plak werk.

Artikelen werden op de schrijfmachine uitgetypt en in de juiste bladzijde in het boekje geplakt, dat vervolgens werk gekopieerd.

Hoe anders is het in de tijd van automatisering. Hoewel anders ??? Knippen en plakken doen we nog steeds, zij het niet met een schaar en een snijmachine.

Het verenigingsblad leverde voor de vereniging geen kostenpost op, in tegendeel.

Doordat in het blad advertenties werden geplaatst, veelal van de plaatselijke middenstand, was “Compositie” geheel selfsupporting en leverde het blad zelfs geld op.

Ook nu nog hebben we de steun van zowel de plaatselijke middenstand als van adverteerders die door de koorleden zijn geworven.

Wij danken daarom de volgende adverteerders voor hun steun:

Bachman, huis, tuin & keuken, Administratie- en advieskantoor Willemsen&Chabot, Pol van den Bogaert, Bouwbedrijf Balemans, Partycentrum De Posthoorn, Webbs Internetreclamebureau, Fitnesscentrum Prinsenbeek, Schoenhandel/podoloog Mol, Prinsenbeek, Slager Speek, Uitvaartonderneming van Gemert, Jadegarden, La Barrique, Don Qui-John, Kleij Gordijnen en Tapijten Breda, Autoservice Frans Huijbregts Prinsenbeek, Peter Hector, Administratie- en adviesbureau, Mario Boere tweewielers Prinsenbeek, Lussenburg advies Breda, Rodas Copy & office Etten-Leur en Zuylen Uitvaartverzorging