In memoriam Peter Vermeulen

vermeulen-100Op 5 november 2016 moesten wij helaas afscheid nemen van ons koorlid Peter Vermeulen, waarmee velen van ons bijna 20 jaar samen hebben mogen zingen. Zondag 30 oktober kregen wij het bericht, dat onze koorvriend plots was overleden en nooit meer bij ons zou zijn.

De schok kwam extra hard aan, omdat Peter al die jaren, sinds december 1996, in ons koor als tenor een gerespecteerde zanger was.

Hij was graag gezien vanwege zijn vriendelijke uitstraling, zijn rustige karakter en sympathieke verschijning en niet te vergeten zijn heldere tenorstem.

Hij was binnen de vereniging een man die zich zeker niet op de voorgrond drong.

In tegendeel, Peter was een bescheiden ingetogen man, die het koor een warm hard toe droeg. Peter de rustige zanger. Die net zoals wij, zangers van het Princenhage’s mannenkoor, op de woensdagavonden genoot van één van zijn hobby’s; het zingen

Wij hebben Peter leren kennen als een man, die in zijn vrije tijd a.h.w. laveerde tussen zijn hobby’s: varen, zingen en tuinieren.

Geschokt waren we, toen we begin dit jaar te horen kregen dat Peter een ernstige hersenaandoening had. Een gevoel van onrechtvaardigheid overvalt je dan.

Een gevoel dat een aantal weken later wordt verdrongen door opluchting als Peter, na een zware operatie, weer op de repetitie verschijnt. Helaas verslechtert de situatie eind juli ernstig.

Toen Peter op 30 juli, gedurende de koorvakantie-activiteit, nog samen met Lya de edelhertenboerderij in Hulten bezocht, konden we niet vermoeden dat dat de laatste keer zou zijn dat we hem in gezelschap van zijn koorvrienden zouden ontmoeten.

We hebben de veerkracht die Peter toonde gedurende zijn ziekte, waarin binnen zo’n korte tijd zoveel op hem afkwam, bewonderd.

In de periodes dat het beter met hem ging en op de repetities aanwezig was, wist hij de spanning en ongerustheid die hij gevoeld heeft, voor ons te verbergen.

Vandaag moeten we helaas afscheid nemen van onze koorvriend.

Een gevoel van dankbaarheid overheerst, omdat we Peter al die jaren in ons midden mochten hebben.

Je kunt je nauwelijks voorstellen dat hij er straks niet meer is.

Zijn plaats op de repetitie blijft leeg en het zal nog lang duren voordat we ons hierbij neer kunnen leggen.

We zullen Peter missen.