Van de voorzitter

van-de-voorzitterVoor u ligt alweer de 4de en laatste editie in 2016 van ons verenigingsblad.

We kunnen terugkijken op een jaar met fijne optredens, activiteiten en gedenkwaardige momenten.

Denk aan:
Onze optredens in de 1ste helft van het jaar in Oisterwijk met het gemengd koor Zang en Vriendschap, de uitvoering van de mis van Schubert in de H. Michaelkerk in Breda en ons optreden tijdens de koorreis in Banneux.

Ook onze vakantieactiviteit, rond het bezoek aan de Edelherten Boerderij in Hulten, was weer een succes.

In de 2de helft van het jaar gevolgd door de optredens tijdens de Open Monumentendag in Hilversum, de installatie van Karin de Ferrante als onze nieuwe beschermvrouw en de uitvoering van de mis van Wiltberger in de H. Michaelkerk.

Naast alle gezelligheid met elkaar en het plezier in het zingen, tijdens de vele repetities en optredens, kende ook dit jaar zijn droevige momenten.

Dit jaar overleden 2 van onze trouwe koorleden. Twee goede 2de tenoren, waarmee we vele jaren samen zongen.

Van Cor Fens, die ruim 46 jaar lid van ons koor was, namen we begin mei afscheid en van Peter Vermeulen , 20 jaar lid, in november.

Inmiddels zijn we aangeland in de kerstmaand, de laatste maand, van ons 105e verenigingsjaar.

De kerst staat voor de deur en de bijbehorende sfeer is overal al weken aanwezig.

Net zoals zovele mannenkoren zullen ook wij ons kerstrepertoire ten gehore brengen. Met een drietal concerten hopen wij onze toehoorders nog meer in de kerstsfeer te brengen.

Dit jaar hadden we het genoegen voor de bewoners van de Senioren Residentie Ruitersbos, als eersten, op woensdag 14 december een kerstconcert uit te voeren.

Met de 2 daarop volgende kerstconcerten zullen we ons presenteren aan het Etten-Leurse publiek.

Als eerste treden we daar, op zondagavond 18 december, op in de St. Lambertuskerk. We voeren daar samen met het St.Lambertus kerkkoor en de Vocalgroup Clos2Vida een zeer gevarieerd kerstconcert uit.

Met het traditionele 2 jaarlijkse kerstconcert in het rustieke Trouwkerkje op woensdagavond 21 december, dat tevens ons laatste optreden in 2016 is, sluiten we ons muzikale jaar af.

Aan het eind van ons verenigingsjaar gekomen wens ik u en uw partners, ook namens het bestuur, fijne kerstdagen en een gezond 2017 toe.

Frans Wiegeraad