top of page

De dirigent Ad Vergouwen

De dirigent Ad Vergouwen als componist

DSCN2401.jpeg
Schermafbeelding 2022-05-15 om 11.47.10.png

De begeleidster Marlous Nypels

Het Princenhage's Mannenkoor wordt muzikaal begeleid door repetitor Marlous Nypels. Na haar afstuderen aan het Conservatorium is Marlous gestart met haar Pianostudio in Tilburg. Hier werkt ze als docente met leerlingen in alle leeftijdscategorieën. Naast het lesgeven organiseert Marlous vele activiteiten waaronder concerten voor haar leerlingen in Theaters te Tilburg, geeft ze workshops 'samenspelen' in verschillende pianozaken en verzorgt ze studiedagen voor collega pianodocenten.
In januari 2014 werkte Marlous mee aan de familievoorstelling 'De Oosterse Prinses' in de Concertzaal te Tilburg; vormt zij sinds 2008 een duo met Diana 
de Ruijter onder de naam Ladies Keys; is zij vaste pianiste van sing en songwriter zangeres Daniëlle van den Hurck onder de naam 11 Eleven en begeleidt ze wisselende projectkoren en solisten.
Naast het Princenhage's Mannenkoor is Marlous ook vaste begeleidster van het JeroenBosch Koor uit Den Bosch.

Schermafbeelding 2022-05-18 om 14.09.13.png

Van 1976 tot 1985 volgde hij zijn studies aan het Brabants Conservatorium te Tilburg voor piano, koor- en orkestdirectie.
Hij verleent zijn diensten aan enkele koren: Princenhage’s mannenkoor te Breda, Zang en Vriendschap Oisterwijk en het Lambertuskoor te Etten-Leur. Hij was tevens gedurende 38 jaar werkzaam bij Factorium Podiumkunsten te Tilburg als pianodocent.
Sinds 2000 is hij gastdocent aan het Pedagogisch College nr. 1 te Krasnoyarsk (Siberie) en in april 2018 mocht hij uit handen Tatyana Alekseeva het “Certificate of appreciation” in ontvangst nemen, dat hem door het ministerie van Onderwijs en Cultuur in Siberie werd toegekend.

Ook is hij beschikbaar voor  workshops, samenspelactiviteiten en culturele presentaties.

De gemeente Oisterwijk heeft enkele jaren geleden besloten om met ingang van 1 september 2015 de subsidie aan  Factorium Podiumkunsten te beëindigen en daarmee kwam er een eind aan zijn taak als coördinator voor deze locatie.
Daarom is hij nu beschikbaar voor andere werkzaamheden met voorkeur in de culturele sector.  Hij heeft een ruime ervaring, werkt doelgericht, beschikt over een groot netwerk en is altijd bereid nadere uitleg te geven.

bottom of page